Forside - ideen - fotos - sponsorer - hvem er vi? -Gudstjenesten - Camp - Festival
Ideen bag operationK
OperationK

- er et projekt, der er opstået på et konfirmandhold i Vestervang Kirke i Helsingør.

Ideen opstod, efter at konfirmanderne havde fået lov at planlægge og gennemføre en søndagsgudstjeneste i Vestervang Kirke og havde gjort det med stort talent, for fuld kirke. I det efterfølgende samvær, og i vores timer i den følgende uge, opstod ”operation K” ud af deres glæde over at mærke, hvor meget de kunne selv og deres mod på at udrette noget, der kunne gøre en virkelig forskel for andre.

Vi har fået kontakt med en stor protestantisk kirke i byen Vitoria i Brasilien. Kirken driver et børnehus (shelter) for meget fattige børn i slumkvarteret São José. ”Børnehuset” hjælper børnene med mad, medicin, lægehjælp, skolebøger, lektiehjælp og almindelig omsorg og opmærksomhed – man lægger meget vægt på, at børnene klarer sig godt uddannelsesmæssigt, så man på den måde kan bryde det mønster af kriminalitet og fattigdom, der ellers behersker bydelen.

Børnehuset drives af en stor protestantisk menighed. En gruppe af menighedens teen-agere, koordineret af ungdomsleder Alessandra Fornazier, formidler kontakten mellem konfirmanderne og børnehuset, og udveksler i det hele taget tanker og erfaringer med de unge herfra.

Vi er i stadig kontakt med præsten Usiel Carneiro de Souza samt kirkens økonomiansvarlige Jeferson og den ansvarlige for ungdomsarbejdet (via e-mail og msn).

Vi har i forbindelse med projektet oprettet hjemmesiden www.operationK.dk, hvor man løbende kan følge udviklingen. Vi besluttede at lave en støttefestival, som blev forberedt på weekend-lejr d. 4.-6. marts og afholdt d. 12. marts. Festivalen gav et overskud på 12.500 kr, således at det med sponsorgaver mm. er muligt at sende 16.000 til børnehuset (Se resultatet).

Konfirmanderne er blevet udstyret med T-shits med påtrykt www.operationK.dk, og andre er velkomne til at købe en T-shirt for 125 kr. ( heraf går 25 kr. til Børnehuset). Henvendelse til undertegnede.

Konfirmanderne og undertegnede har været på week-end d.4.-6- marts 2005, som forberedelse til festivalen d. 12. marts.

Projektet fortsætter med, at konfirmanderne efter lyst og interesse, fortsætter kontakten med deres brasilianske ”pennevenner”.

Stafetten gives videre til næste års konfirmander ved en fælles fest, primo september 2005.

Thala Juul Holm, Sognepræst

IGREJA BATISTA DA PRAIA DO CANTO Vestervang
Kirke